Bodem bouwsector lijkt bereikt

De totale bouwproductie groeit dit jaar naar verwachting met 1 procent. Dat komt voornamelijk door een herstel in de woningbouw. De utiliteitsbouw, de grond-, water- en wegenbouw zullen volgens EIB nog een bescheiden krimp laten zien door de bezuinigingen van overheden. De utiliteitsbouw blijft daarnaast de komende jaren onder druk staan door de overcapaciteit van kantoren.

Lees verder...

Bouwsector wordt steeds duurzamer

Bedrijven in de bouwsector boeken vooruitgang als het gaat om duurzaamheid. Dat heeft de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) december vorig jaar bekend gemaakt. De VBDO is tevreden met die uitkomst. Volgens de heer Van Der Helm, directeur van de vereniging, is het opmerkelijk, omdat juist de bouwsector van ver moest komen.

Lees verder...

Spouwmuurisolatie geeft groter rendement dan sparen

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt woningeigenaren aan om als goede voornemen in 2012 hun spouwmuur te laten isoleren. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is volgens deze organisatie een investering die zichzelf tussen de drie en vijf jaar terugbetaald. "Deze vorm van isolatie geeft een groter rendement dan sparen via een spaarrekening of beleggen op de beurs. Daarmee is spouwmuurisolatie een heel slimme manier om de energierekening blijvend te verlagen", aldus Milieu Centraal.

Lees verder...

Betaalbaarheid koopwoning op hoogste niveau sinds 2000

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zijn koopwoningen de afgelopen tien jaar niet zo betaalbaar geweest als nu. Dat moet voor starters het teken zijn om hun slag te slaan, vindt de toezichthouder: "Deze starters kunnen een keten van woningverkopen op gang brengen."

Lees verder...

Vraag een offertaan voor nieuwbouw, aanbouw of verhuur. Facebook GroenewoldBouw Twitter GroenewoldBouw